Lemstra en Ros in finale online Knockout-midwintercup


Dit is een Knockout-toernooi dat gespeeld wordt via Lichess. Er zijn minimaal 16 deelnemers benodigd maar het mag ook veel meer zijn, er wordt dan een voorronde gespeeld.  Dit toernooi is toegankelijk voor alle FSB leden

inschrijven | toernooidetails | lichess |  uitslagen |  KO schema

 

Speelschema
Het speelschema is afhankelijk van het aantal deelnemers. Als we tussen de 32 en 64 deelnemers hebben dan gaat het schema er ongeveer zo uitzien:

Woensdag 9 december 2020 – publicatie voorrondes
Zondag 20 december 2020 – publicatie 16e finales & vierkampen afvallers
Donderdag 31 december 2020 – publicatie 8e finales & vierkampen afvallers
Zondag 10 januari 2021 – publicatie kwartfinales & vierkampen afvallers
Donderdag 21 januari 2021 – publicatie halve finales & vierkamp afvallers
Maandag 1 februari 2021 – publicatie finale & troostfinale
Vrijdag 12 februari 2021 – laatste speeldag
Zaterdag 13 februari 2021 – uitroepen prijswinnaars

Knock-out format
We mikken op een aantal deelnemers tussen de 32 en 64. Het toernooi is een klassiek knock-outtoernooi, net zoals bijvoorbeeld het bekertoernooi bij voetbal.

Een match bestaat uit twee partijen met verwisselde kleuren met een bedenktijd van 10 minuten met 2 seconden increment per zet. Als er dan nog geen beslissing is gevallen, volgen er twee blitzpartijen met een tempo van 3 minuten met 2 seconden increment per zet. Wanneer de stand nog steeds gelijk is dan gaat de speler met de laagste rating door.

Afvallerspoules
De verliezers van een match zijn niet meteen klaar, zij worden met hun lotgenoten ingedeeld in vierkampen. Iedereen speelt dus minimaal vier matches.

De vierkampen bestaan ook uit matches van twee partijen met bovenstaand speeltempo, en blitzpartijen bij een gelijkspel. Het is hier niet zo dat de speler met de laagste rating wint bij een gelijke stand na de blitzpartijen. In dat geval is er gewoon sprake van een gelijkspel.