Voordat het seizoen begon leek het er op, dat de derde klasse uit 7 of 8 teams zou bestaan, maar door een paar last-minute inschrijvingen bleef de teller uiteindelijk steken op maar liefst 10 teams.

Er moesten dus nog snel twee ronden worden ingepland en die twee extra ronden zijn nu achter de rug.

Tijd om eens te kijken hoe het er, met nog twee ronden te gaan, voorstaat in die derde klasse.

De twee degradanten van vorig seizoen, Heerenveen 3 en Westergoo, hebben laten merken dat ze zo snel mogelijk weer terug willen naar de tweede klasse. Sterker nog, twee ronden voor het einde is Heerenveen 3 al zeker van promotie! Ook voor Westergoo ziet het er goed uit. Met drie punten voorsprong op de nummers 3 en 4 lijkt het voor de Bolswarders niet meer mis te gaan.

Tegenover deze twee (bijna) zekere promovendi staat de strijd om de derde promotieplaats: maar liefst vier teams strijden om dit ene plekje. De nieuwkomers Schaakwoude 4 en DTK 3 staan er op dit moment het beste voor, maar Bakkeveen 3 en de jonge jongens van De Donger 4 hebben maar twee punten achterstand. Dat beloven nog twee spannende ronden te worden!

Op plaats zeven en acht staan De Donger 3 en NEO 2, twee teams die ook vorig jaar in deze klasse zaten. Ze winnen misschien iets minder vaak dan gehoopt, maar bijna elk wedstrijd is er toch een geweest waarbij er kansen waren om meer te scoren.

Onderaan nog twee nieuwkomers: Mid Fryslân 5 en Bakkeveen 4. Twee teams waar beginnende schakers kunnen wennen aan het spelen in een team. De scherpte ontbreekt hier en daar nog, maar ook hier geldt dat er wedstrijden waren geweest waar er meer in het vat had gezeten.

Kortom, een klasse waar genoeg te beleven valt!