Na de derde ronde gaat de regerend kampioen Amir Nicolai uit Dokkum, na winst op de jeugdspeler Cas Roorda uit Leeuwarden, alleen aan kop met de score van 3 uit 3. Hij wordt gevolgd door 9 spelers met een halfje minder. 
Opmerkelijk was de winst van de jeugdspeler Dylan Roersma aan bord 5, Wander Jorritsma aan bord 6, Jurjen Wedzinga aan bord 7, de jeugdspeler Luca Wijnstra aan bord 10, Mees Kamstra aan bord 15, Jelle Numan aan bord 22 en Marina de Haan aan bord 23. En bijna alle remises waarbij de hoger gerate speler niet tot winst kwam
-------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Amir Nicolai (3)
2. Migchiel de Jong, Wessel van der Berg, Erik Sparenberg, Selwin Keuning,
Wander Jorritsma, Jan Torensma, Jurjen Wedzinga, Oene Schriemer, Dylan Roersma (2.5)
11. Cas Roorda, Rein de Boer, Willem Kuiper, Dolf Wissmann, Jura Bruinsma,
Wesley Bloemsma, Mees Kamstra, Luca Wijnstra (2)
19. Wim van Zeijl, Erik van Oosterhout, Wouter van de Griendt, Xaveer Blok,
Ferdi van Bavel, Richard Buurstra, Klaas Abma, Rene Wolfslag, Teun Meindersma,
Wytze van der Zee, Martijn Tuininga, Johan Cnossen (1.5)
31. Mark Folbert, Omar Alnsirat, Michiel Takkebos, Maarten Jan Buurman, Jacob Moraal,
Sipke de Schiffart, Eeltsje Boomsma , Erwin Rozenga, Pieter Bosma, Marina de Haan,
Jelle Numan (1)
42. Dylan Hiemstra, Ryan Bruins, Mats Dekker (0.5)
45. Anne-Floor Poortman, Leo Bosma, Riemer Jonker, Tijme van Dam (0)

ranking op weerstand |  Aankondiging

 3erondeuitslag

Ook in de 2e ronde was het krachtverschil nog erg groot, niet zoveel als in de eerste ronde maar het blijft een feit dat de sterken toch weer wonnen behalve bij  bord 14, Mees Kamstra won van de sterkere opponent. En de remises zijn in deze ronde uiteraard ook verrassend.

2e rondeuitslagversie2

Voorgaande editie |  Aankondiging | inschrijvingdeelnemersSwissmaster | Reglement |

 

De speeldagen zijn: dinsdag 11 juni, woensdag 12 juni, donderdag 13 juni, dinsdag 18 juni, woensdag 19 juni, donderdag 20 juni en zaterdag 22 juni. Aanvang van de partijen van dinsdag t/m donderdag is 19.30 uur en de slotronde om 13.00 uur. Aansluitend zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Plaats van handeling is Wijkcentrum Bilgaard, Hooidollen 17, Leeuwarden.Er is voldoende parkeergelegenheid op slechts 20 meter van het wijkcentrum. Daarnaast is er voldoende ruimte je fiets te parkeren.

Consumpties dienen contant te worden afgerekend. Er is dus geen mogelijkheid om te pinnen.

Er is een totaal prijzenfonds van € 1 000,=.

Er wordt gespeeld in drie ratinggroepen met als waarschijnlijke grens ( C-groep: 1650>, B-groep: <1651-1850> en A-groep: <1851) met dien verstande dat iemand uit de A/B/C-groep uit kan komen tegen iemand uit de A/B/C-groep. De nummers 1 t/m 3 uit de groepen ontvangen een geldprijs. Indien meerdere spelers gelijk eindigen zal het prijzengeld verdeeld worden. De uiteindelijke winnaar mag zich tot Fries kampioen 2024 kronen. Er zullen meerdere ratingprijzen te verdienen zijn.

Notatieformulieren (doordruk) zijn aanwezig en er wordt van je verwacht dat je het bovenste vel (wit) inlevert bij de wedstrijdleiding, dit om de partijen te publiceren.

Met jullie inbreng maken we er een mooi Fries kampioenschap van. Als u een vraag heeft, kunt u deze via e-mail stellen wedstrijdleiding of tel: 0624249353.

Namens de wedstrijdleiding van het FK 2024: P. Brouwer