Michaëlschool Leeuwarden is verrassende winnaar van FK basisscholen

michaelschool

Voor het eerst sinds 2019, vanwege de pandemie,  is er weer geschaakt om het Fries kampioenschap voor basisschoolteams. In Ureterp kwamen op woensdagmiddag 30 maart 2022 negen viertallen in aktie, op cbs De Opdracht. De meeste hiervan waren voorbereid door Johan van den Berg,  schaaktrainer in Opsterland. De twee scholen uit Bolsward dankten hun deelname aan Eeltsje Boomsma.  Verder konden in de provincie de bekende voorrondes geen doorgang vinden.

Na drie rondes stond het team van de Opdracht ongeslagen bovenaan. Beide andere kanshebbers, de Michaëlschool en De Finne uit Beetsterzwaag speelden tegen elkaar gelijk. De Blinker uit Bolsward had al een nederlaag geïncasseerd.  Daarna won het Michaëlteam heel overtuigend met 4-0 van de koploper, die bovendien in de laatste ronde gelijkspeelde tegen De Finne. Na een spannende finale was de Michaëlschool een terechte kampioen. De wisselbeker werd hen overhandigd door Bernard Keizer, inval-jeugdleider. Het winnende viertal bestond uit Evan, Jim, Dylan en Simon. Drie van hen zijn lid van Philidor 1847. Zij zullen de FSB vertegenwoordigen op het Nederlands kampioenschap voor basisisschoolteams. Op dit FK werd de catering verzorgd door Johan van den Berg en de indeling door Alle Vlasma (sc De Donger).

Uitslagtabel


Op woensdag 30 maart is in Ureterp het FK basis-scholen.  Toernooidirectie: Bernard Keizer bg.keizer@knid.nl  en Alle Vlasma indeling en tabellen. 
Locatie is CBS De opdracht, Foareker 21, 9227 AA Ureterp, tel. 0512-301771. Locatie klik hier
Aanmelden 13:15 uur  
Speeltijden 13.30 – 16.30 uur. 5 ronden Zwitsers
Inleg: €10 per team  

Er zijn inmiddels 9 teams opgegeven uit Opsterland en de Stellingwerven en Sudwest. Meer opgave is nog mogelijk tot aanstaande maandagavond maar wordt niet verwacht. De winnende school vertegenwoordigt Fryslân (FSB) op het NK. De als  1e, 2e en 3e eindigende viertallen krijgen bekers plus een beker voor hun school.

Klik hier voor de voorgaande fysieke editie  Toen waren er veel meer deelnemende scholen en werden voorronden gespeeld