Inschrijven | Deelnemers |  Flyer | Editie 2023 | indeelprogramma | website DTK

Selwin Keuning uit Sneek is er zaterdagmiddag 1 juni in Buitenpost in geslaagd voor de derde keer de titel Fries kampioen rapid te bemachtigen. Klik op de bovenstaande link indeelprogramma voor het verloop. Amir Nicolai uit Dokkum eindigde als 2e en 3e werd local Bart Lemstra. Selwin won in 2019 en 2018 ook al deze titel het was dus geen verrassing.

Er waren ditmaal veel  kanshebbers, Jan Hibma uit Leeuwarden, die won in 2017 en Migchiel de Jong uit Leeuwarden die won in 2015. En Rienk Sijbesma in 2011. Behalve deze ex kampioenen waren er nog een aantal toppers, Amir Nicolai uit Dokkum, Sikko Ros uit St Anna en de locals Bart Lemstra en Hendrik Heikamp. Kortom een deelnemersveld om van te smullen. 

Hoe verging het titelverdediger Leandro dan zult u denken, tot de vierde ronde ging hij cassendro maar verloor toen van Amir. In diezelfde ronde won Selwin van Migchiel. Leandro verloor vervolgens in de vijfde ronde van Bart Lemstra en Migchiel van Hendrik Heikamp terwijl Selwin alleen aan de leiding kwam via winst op Amir. In de zesde ronde was Selwin al zeker van de titel na winst op Sikko Ros en deelde het punt in de laatste ronde met Bart. Leandro moest genoegen nemen met een 9e plaats en dat zal hem zeker dwars zitten. Na afloop sprak ik even met hem, hij had het zich heel anders voorgesteld en ik trooste hem met de zin dat mij precies hetzelfde was overkomen. Nou ja wie ben ik? maar elke deelnemer is belangrijk dus bedankt voor jullie komst

De organisatie tenslotte verliep, net als vorig jaar perfect. DTK heeft zelf alle nowhow in huis om een goed toernooi te organiseren en vermoedelijk doen ze het daarom volgend jaar nogmaals. De prijzen (enveloppes met inhoud) werden na afloop uitgedeeld aan de gelukkige winnaars door voorzitter Ben Noorlander. Er waren 3 prijzen in de A en 3 in de B categorie. In die B werd Peter Kramer uit Drachten eerste, Evan de Wit uit Leeuwarden werd 2 en de derde plaats was voor Louis Beuving uit Steenwijk. 

fkrapid3

Aankondiging
Leandro Slagboom uit Leeuwarden is de regerend kampioen en hij gaat zijn titel verdedigen 
Siep Postma is net als vorig jaar de indeler en doet dat met Sevilla. Het tempo is hetzelfde als vorig jaar 15+5. En bij een onreglementaire zet kan de tegenstander de winst claimen. De winnaar meldt de uitslag meteen na het beeindigen aan indeler Siep. 
Scheidsrechters: Rick Weggen en Derk Schuttel

fkrapid 2