Nick Bijlsma is de verwachte kampioen geworden in de A en Selwin Keuning in de B categorie.
Omdat er maar 3 A's waren speelden ze in een poule met de B.Tweede bij de B's was Wibo van Bussel.
Jan Bosma zegevierde met een halfje voorsprong op Floyd Franken bij de C categorie en de D werd een prooi voor Alec Sealy. Zijn naaste concurrent was Sake Algra die eerst de E categorie met overmacht won.
Alle resultaten zijn opgestuurd naar Roland Kroezen voor verwerking in de noordelijke jeugdrating en de KNSB rating. De noordelijke jeugdrating wordt na elk toernooi bijgewerkt en de KNSB heeft een update in mei

Klik hier voor wat partijen opgestuurd door Migchiel de Jong
Deze partijen staan op de server van Chessbase, een one-click functie van Chessbase 12, helaas ligt die server af en toe op zijn gat, merk ik nu

Klik op de linkjes voor de paringen of eindstand voor zover dat al beschikbaar is

-Swissmastertabel AB
-Swissmastertabel C-
-Swissmastertabel D-
-Swissmastertabel E-

Spannende partijen op de eerste speeldag van de leeftijdsgroepen A t/m D . in de 1e ronde van de cat. AB maakten de hoogste gerate spelers geen fouten en wonnen hun partijen. In de 2e ronde morste Selwin Keuning een half punt weg tegen Jorn Brouwer maar met een overwinning op medegegadigde voor de titelstrijd bij de B’s, Rowan van Dijk, maakte de Sneker wel weer veel goed. In de 3e ronde was het duel tussen Nick Bijlsma en Jouke Bakker een vlijmscherp gevecht. Jouke won een kwaliteti en stond ogenschijnlijk gewonnen in het eindspel. Doch Nick toverde er nog een mataanval in met vele schaakjes en zag in de slotfase kans Jouke’s koning in de sluiten. Met 3 uit 3 gaat Nick Bijlsma aan kop. Selwin Keuning volgt op een half punt maar treft Nick in de volgende ronde. Het blijft spannend. Als je wat wilt moet je gewoon winnen.

Bij de C’s (tm 14 jr.) zijn vier favorieten voor de titel. Jan Bosma is daar één van. Hij staat met 3,5 uit 4 bovenaan gevolgd door het drietal Tjeerd de Jong, Floyd Franken en Abe Algra met 3 uit 4.

In deze leeftijdstijdsgroep doen twee meisjes mee. Beiden, Femke Koning (Nes) en Merel Balt (Sneek) hebben 2 punten uit 4 duels.

In de cat D (tm 12jr.) gaat de absolute kanshebber voor de titel Alec Sealy uit Lutkewierum stevig aan kop met een honderd procent score. De strijd om de 2e en 3e plek is nog lang niet duidelijk. E-kampioen Sake Algra staat er het beste voor met een punt voorsprong op een zestal volgers.

Bij de meisjes gaat debutant Marrit Adema uit Meppel (sc Sneek) met 4 uit 6 aan de leiding.

Sake Algra prolongeert kampioenschap bij de E’s.

Op het Bogerman Schaakfestijn, het Fries schaakkampioenschap voor de jeugd met 21 deelnemers is Sake Algra uit Itens van Sc Sneek er in geslaagd de titel te verdedigen. Hij begon met een verliespartij tegen clubgenoot Marrit Adema uit Meppel. Blijkbaar wakker geschut won Sake 6 partijen op rij en won het toernooi met een punt voorsprong op Dylan Sealy uit Lutkewierum, eveneens Sc Sneek en op Arjen Meijer uit Gorredijk van SV Gorredijk die als derde eindigde. Het kampioenschap bleef tot de laatste ronde een spannend gevecht om de titel want Wisse Piersma uit Scharnegoutum en Stefan Veltman uit Akkrum bleven in het kielzog volgen. Beiden lieten in die eindfase echter een punt liggen en werden in de eindlijst respectievelijk vierde en zesde. Met twee winspartijen in de laatste ronden veroverde Thomas van Ruiten uit Scharnegoutum de vijfde plek. Eerdergenoemde Marrit Adema pakte met een achtste plek in de eindstand de meisjestitel.