Nick Maatman (foto links) FSB jeugdkampioen
klik hier voor meer foto's gemaakt door Wytze
 

Na twee dagen en een middag schaken op het Bogerman te Sneek met als inzet FSB kampioenschap pakte Nick Maatman uit Oldeholtpade voor de eerste keer de algemene jeugdtitel. Zijn wijze van gedurfd schaken verdient alle lof. In de reguliere competitie stond hij een half punt af tegen tweevoudig kampioen Nick Bijlsma uit Sneek. Beide ‘Nicken’ wonnen alle overige partijen en het weerstandsverschil was slechts een half puntje. Daarom een barrage over twee partijen die Maatman met 2-0 won. Gert Jan Rauw uit Damwoude werd derde.

In de B-categorie (t/m 16jr.) werd de strijd in de allerlaatste ronde beslist in het onderlinge duel tussen de club-genoten Selwin Keuning uit Sneek en Jouke Bakker uit Scharnegoutum. Keuning ging met een half punt voorsprong de partij aan maar zag geen kans dit kleinood te behouden. Bakker won de strijd en werd daarmee de nieuwe B-kampioen. Coos Kruisenga uit Scharnegoutum eindigde als derde,  Marten van der Laan uit Leeuwarden als vierde en Dimitri Delsman uit Steenwijk vijfde.
klik hier voor de swissmastertabel en de paringen en stand (moet nog worden bijgewerkt)


Bij de C’s (t/m 14jr.) maakte Rowan van Dijk uit Leeuwarden zijn favorietenrol waar, zij het op weerstandspunten. Hij verloor verrassend het onderlinge duel met Jorn Brouwer uit Wijnjewoude. Brouwer eindigde met evenveel punten als tweede maar had 3,5 weerstandspunten minder gescoord.

Floyd Franken (Beetsterzwaag) die lang gelijke tred hield met Van Dijk een Brouwer, verloor in de voorlaatste ronde nog een halfje waarna zijn kans op de titel in as opging.

Anneke Kootstra uit Beetsterzwaag werd meisjeskampioen voor Merel Balt uit Sneek. beiden eindigden overigens stevig in het linker rijtje.Klik hier voor de swissmastertabel met de paringen en stand  (moet nog bijgewerkt)
 

De D’s (t/m 12jr.) speelden op de laatste speeldag 6 ronden. Jan Bosma uit Heerenveen zag kans wederom alle potjes te winnen. Met 11 uit 11 is hij de terechte nieuwe kampioen in deze leeftijdsgroep. Bosma schaakt degelijk en gaat risico’s uit de weg. Alleen Alec Sealy uit Lutkewierum en Anna Maja Kazarian uit Heerenveen hielden heel lang stand tegen Bosma’s betonnen muur. Maar in de dreigende tijdnoodfase moesten ook zij het onderspit delven. Kazarian werd tweede en meisjeskampioen. Sealy pakte de de prijs van de derde plek. Tweede bij de meisjes werd Femke Koning uit Akkrum en Robin de Leeuw uit Scharnegoutum werd derde.
Klik hier voor de swissmastertabel met de paringen en stand 

 

De organisatie (Wytse/Wytze/Anke/Joe) is het scholengemeenschap Bogerman te Sneek zeer erkentelijk voor de gastvrijheid en kan terug zien op een geslaagd kampioenschap.

Sake Algra jongste winnaar ooit op Bogerman Schaakfestijn (D categorie)

 

De jongste groep werd gewonnen door Sake Algra uit Itens, de jongste deelnemer ooit. Sake scoorde maar liefst 6,5 punten uit 7 ronden. De tweede plaats werd veroverd door, niet minder verrassend, Arjen Meijer uit Gorredijk. Arjen verloor van Sake en de overige partijen won hij allemaal. Oud-kampioen en favoriet voor titelprolongatie, Ruurd de Jong, eindigde als derde met 5 punten uit 7 partijen.

klik hier voor de swissmastertabel met de einduitslag en de paringen.

 

 

 


                                                                                                               

Klik hier voor de deelnemerslijst (wordt elke 5 minuten ververst)

data: zaterdagmiddag, maandag en dinsdag 25, 27 en 28 februari 2012

 


Download hier de toernooi folder van Joe