Zoals gebruikelijk wordt de winnaar van de A groep na afloop gekroond tot winnaar van het toernooi en dat werd ditmaal Jonathan Bosma uit Ureterp met de score 4,5 uit 5. Hij stond een halfje af aan Hendrik Heikamp uit Buitenpost die derde werd met 2,5 uit 5. Tweede werd Dylan Roersma uit Leeuwarden met 3 uit 5, hij verloor van Jonathan en (local) Jan Jelle de Zwart. Het aantal aanmeldingen werd uiteindelijk 110 maar in de uitslagen tel ik 101, dus 9 afmeldingen. En een aantal vaste deelnemers van de Cyclus ontbraken vanwege verplichtingen op het NK categorie E in Tilburg. Tevens werd er geswitcht door o.a.favoriet Sono naar Hoogeveen. De score's werden, net als de voorgaande GP's live bijgehouden.

jonathan

Website met detailsinschrijven  |  indeling GP klassement | voorgaande editie | website Schaakwoude

Aanvang zaterdag 8 April 2023 12:30 - 17:00
Locatie It Skûlplak, Bûterblom 8, Damwâld klik hier voor de route
E-mail baukevroom@gmail.com toernooidirecteur. Er is besloten tot een deelnemersstop bij  102, er is wel mogelijkheid om in te schrijven op de reservelijst want bij zo'n groot aantal worden er steevast enkelen ziek en als die op tijd afbellen kunnen reservisten hun plaats innemen

Het GP klassement ( door Martijn Hardeman)
Sono Folkers is nog weer wat verder uitgelopen op zijn concurrenten en voert de ranglijst aan met een comfortabele voorsprong van 8 punten op Dylan Roersma. Na hem volgen vier spelers die op minder dan 1 punt van elkaar staan: Hannah Urban, Bram ten Dam, Mart Veldhuis en Hendrik Heikamp. Op de 7e plek - die in het eindklassement ook nog recht geeft op een beker - vinden we Lieke Koolaard.